Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (2024)

Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (1) Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (2)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

De burgerhungrende i Thisted har en mindre restaurant at besøge.

Den var gal i starten af juli, og nu er det sket igen. McDonalds i Thisted måtte fredag lukke restauranten.

Årsagen er igen, at der er fundet spor af skadedyr. I juli var der tale om en rotte i krybekælderen, men om det er mus eller rotter, der er på spil denne gang, vides ikke.

Pressekontakt ved McDonalds Danmark, Mads Jensen, oplyser, at man øjeblikkeligt lukkede restauranten, da der var fundet spor af skadedyr.

- Det er standardprocedure. Nu er der koblet en skadedyrsbekæmper på, der kortlægger problemets omfang og lægger en plan. Der bliver først åbnet igen, når skadedyrsbekæmperen siger god for det, siger Mads Jensen.

Han oplyser, at det på nuværende tidspunkt er umuligt at sige noget om, hvornår burgersultne thyboer igen kan sætte tænderne i en Big Mac.

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (3) Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (4)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Det længste han har løbet er 37-38 kilometer. Men tirsdag kaster han sig ud i sit eget personlige rekordforsøg.

Når komiker Christian Fuhlendorff på mandag snører løbeskoene og kaster sig ud i sit eget personlige rekordforsøg, er det blandt andet hans fascination af ultraløbere, der har bragt ham i suppedasen.

For da ultraløber Stine Rex spurgte, om han ville være med, når hun mandag kaster sig ud i at slå verdensrekorden i et seks dages løb, var han hurtig til at sige ja.

- I min podcast 'Hva så?!' har jeg gået med forskellige ultraløbere, og jeg har en lavpraktisk fascination af ultraløb. Det at løbe er så grundlæggende ved at være menneske, og hvis ikke vores forfædre havde kastet sig ud i det, ville vi ikke have de hjerner, vi har i dag, siger Christian Fuhlendorff og fortsætter:

- Det der med, at vi som et af de eneste pattedyr på jorden bare kan blive ved med at løbe. Selv når du kommer langt op i årene, kan du løbe, og i ny og næ slår kvinderne også mændene. Det synes jeg, er meget smukt.

Program til 6-dages løb med SMIL

Herunder er et udpluk fra programmet til Stine Rex' rekordforsøg. Du kan se hele programmet her.

Mandag

Kl. 12.00: Borgmester Mogens Gade skyder løbet i gang, og Stine Rex og David Stoltenberg går i gang med deres rekordforsøg.

Kl. 17.00: Nordjyske Bank Halvmarathon - SMIL og løb et halvmarathon - Fællesløb hvor vi løber 21,0975 km.

Kl. 17.15 -18.00: Børnesjov på scenen med Smilbamsen og Lars fra Club Nord.


Tirsdag

Kl. 08.00: Torben Keller starter sit rekordforsøg: Lunges rundt om søen i 24 timer

Kl. 09.00 - 09.30: Kamilla og Christinna Rytter Pedersen løber sammen med Stine Rex

Kl. 14.00: Christian Fuhlendorff på rekordjagt. Stand-upperen Christian Fuhlendorff sendes ud på et 24 timers løb, hvor han vil forsøge at løbe så langt, han kan.

Kl. 17.00 - 20.00: Ro & kajak i søen - Gjøl Ro & Kajakklub. Oplev klubbens ro-sammen event, hør om hvad det kræver og prøv evt. en tur.

Onsdag

Kl. 14.00: Christian Fuhlendorff på rekordjagt. Stand-upperen Christian Fuhlendorff slu*tter sin 24 timers løb.

Kl. 16.00 – 20.00: Marathon interview – Verdens længste løbende interview. TV2 Nords journalist Malthe Birger Jensen løber sit eget marathon sammen med Stine Rex, og interviewer hende under samtlige 42 km.

Kl. 19.00: Jonni Hefty giver et nummer og bagefter sender Club Nord Lars han af sted fra scenen, med nedtælling og publiku*ms hjælp, på en løbetur med Stine og David.

Torsdag

Kl 10.00 – 21.00: Hoppeborg

Kl 18.00: Sussi på løbeben - Sussi Nielsen kommer og løber med Stine

Kl. 20.00:Zjakalen optræder, og bagefter sender Club Nord Lars ham afsted fra scenen, med nedtælling og publiku*ms hjælp, på en løbetur sammen med Stine og David.

Fredag

Kl. 15.00 - 20.00: De Gratis Fritrækkere. Kom og snak med Jane, Peter og alle de andre - Se deres seje biler.

Kl 20.00 – 20.30: Spøgelsestimen med Mikkel ”Er der nogen?” Egelund og Club Nord Lars. Uhyggelig sjow med lodtrækning blandt alle udklædte og Meet´n´greet med Mikkel.

Kl. 21.00: Amatørløber Mogens Pilgaard Sørensen starter på et 15 timers forsøg på at løbe 100 km. inden lørdag kl. 12.00 (Personlig rekord).

Lørdag

Kl. 10.00 - 12.00: Internetstjernen Jaxstyle/Jacob Krull løber runder med Stine, og livestreamer på hans kanaler - Kom og mød ham

Kl. 10.00 – 13.00: Theodor – AaBs mascot deltager i Klovneløb og 6 dages løb med SMIL

Kl. 11.00 – 12.00: Klovneløb. Vi går efter at lave Danmarks største klovneløb. Aage Klovn (Var med til at starte klovneløbene op i Danmark) starter løbet og løber med. Der er Gratis soft Ice til deltagerne fra Rya Is. Lodtrækning om gevinster efter løbet.

Kl. 13.00: Ildsjæle i løb. Brandmænd fra beredskabet løber sammen med Stine i en runde eller to.

Søndag

Kl. 12.00: Meny Aabybro Le grand finale. Stine Rex og David Stoltenborg slu*tter rekordforsøg. Champagne og kage sponsoreret af Meny

Vil gerne slå Mogensen

Han løber selv fem-seks gange om ugen, og har brugt det i sit liv, når behovet er opstået. Blandt andet når stress har krøbet sig ind i hans liv, ligesom han også har løbet både op til og efter, han er blevet far.

- Det er noget, vi alle kan, det er gratis at gå til, det er sundt og det er stressnedsættende.

Det længste han nogensinde selv har løbet har været 37-38 kilometer, og derfor har han sat sig for at slå sin egen personlige rekord.

- Jeg løber ikke specielt hurtigt, og jeg har aldrig løbet langt, så jeg kommer sikkert også til at gå en masse, siger komikeren og tilføjer, at det kunne være sjovt at slå astronaut Andreas Mogensen i 24-timers løb, der som bekendt løb 112 kilometer på 24-timer i et DR-program med Stine Rex.

Det er dog ikke et mål i sig selv.

Læs også Jagter vanvittig rekord: Sådan forbereder Stine Rex sig på seksdagesløb

Ekstra høretelefoner i bagagen

Han har ikke gang i særlige forberedelser her i weekenden op til løbet, der blandt andet byder på en temafest. Men han skal selvfølgelig ud og løbe, og så er der ellers pakket lydbøger og et sæt ekstra høretelefoner, ligesom han også skal have sin søvn.

Det glæder ham at være med til at samle ind til velgørenhed.

- I standup har jeg i mange år lavet indsamlinger til fordel for børn, og hvis det kan sætte bevågenhed på en sag, at jeg løber, så er det kun dejligt, siger Christian Fuhlendorff.

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (5) Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (6)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Der skal sættes penge af til to årlige togter, for de to skoleskibe ligesom vedligehold og renovering til Danmark skal sikres med forslaget.

De to skoleskibe Georg Stage og Danmark skal have penge til at stævne ud på to årlige togter.

Det fremgår af et forslag til finansloven, som regeringen står bag.

Med forslaget vil regeringen afsætte ekstra 9,3 millioner kroner årligt til Skoleskibet Georg Stage og 15,5 millioner årligt til Skoleskibet Danmark.

Læs også Skoleskibet slæbt fri efter drama til havs

Baggrunden er, at de to skoleskibe de seneste år har sejlet dobbelttogter, men pengene til det andet togt er tidligere kun blevet givet for et år ad gangen.

Ikke nok til drift i 2025

Med forslaget sikres en langvarig finansiering af skoleskibenes andet togt.

- Skoleskibene tilbyder nogle helt unikke uddannelser, der giver unge mennesker store oplevelser, stærke venskaber og en bro til en verden af virksomheder, der har brug for de værdifulde kompetencer, som de går i land med efter et togt med skoleskibene. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu foreslår en mere langvarig finansiering, så skibene kan komme oftere ud på havet og bringe flere unge hjem med en sikker kurs i livet, siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).

Bliver forslaget en realitet, afsættes der yderligere 4,1 millioner kroner årligt de næste fire år til Skoleskibet Danmark, fordi det over 90 år gamle skib skal renoveres.

Læs også Optimisme hos Skoleskibet Danmark

I november var direktør for MARTEC i Frederikshavn, Pia Ankerstjerne, der driver skoleskibet Danmark, ude at råbe vagt i gevær, fordi de manglede tre til fire millioner i finansiering.

Underskuddet betyder, at når skoleskibet lægger til kaj i år, så er der ikke nok penge i kassen til at drifte skibet i 2025.

- Der ikke nogen plan for, hvordan skibet kommer til at sejle i 2025, sagde Pia Ankerstjerne dengang til TV 2.

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (7) Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (8)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

De voldsomme vindstød gav familie på Mors en vild oplevelse fredag eftermiddag

Dennis Dalgaard Laursen havde under det voldsomme stormvejr fredag en vild oplevelse sammen med sin familie.

De var egentlig på vej til middag på Feggesund Færgekro, da de konstaterede at deres store bøgetræ i haven i Emb på Mors begyndte at se truet ud.

Træet svajede faretruende, og jorden omkring træet bevægede sig på en måde, der så unaturlig ud. Derfor beslu*ttede familien at rykke deres reservation, så de lige kunne se, hvad der ville ske med det gamle træ.

- Det blæste så meget, at vi stod og snakkede om, hvorvidt det kunne vælte. Det lignede det ikke i starten, men stille og roligt som vinden tog til, så kunne man bare se, at det her måske kommer til at ske, fortæller Dennis Dalgaard Laursen.

Læs også Stort motionsløb lagt ned af stormen

Det viste sig at være en god idé, at familien udskød deres reservation. For de skulle ikke stå udenfor ret længe, før det enorme træ væltede for øjnene af familien, som kunne optage den faldende stamme.

- Så sker det bare. Det var lidt vildt, siger Dennis Dalgaard Laursen.

Dennis var helt henne ved træet, og han tog derfor et spring, da træet pludselig begyndte at give sig.

For familien var det en stor oplevelse at se træet, som formentlig var over 100 år gammelt, blive offer for naturen kræfter.

- Bare det at stå og se sådan et stort træ vælte, det får adrenalinen til at køre, fortæller Dennis Dalgaard Laursen om oplevelsen.

Ingen kom heldigvis til skade, og en gammel flagstang var det eneste offer for den faldende stamme.

- På en måde er vi lidt lettede over, at det er væltet nu, så det ikke vælter ind i huset, siger han.

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (9) Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (10)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Det enorme skrotskib, der er 360 meter langt, befinder sig i øjeblikket nordvest for Hanstholm.

Skrotskibet Fluminense FPSO, der i det seneste dage har været genstand for et mindre drama mellem Frederikshavn Kommune og ophugningsværftet MARS Europe, befinder sig i øjeblikket nordvest for Hanstholm.

Det fremgår af skibssporingssiden Vesselfinder.

Et kort øjeblik så det ellers ud som om, at der var fare for, at Frederikshavn Kommune og Mars Europe ikke kunne se sig enige om en aftale, inden det knap 360 meter lange skib skulle anløbe havnen.

Men efter langvarige forhandlinger lykkedes det fredag aften parterne at indgå en aftale, der betyder, at værftets hidtil største ordre kan blive en realitet.

Det er slæbebådene Boka Glacier og Boka Summit, der i øjeblikket slæber skibet afsted, mens båden Alp Striker ligger agter for det enorme skib som støttefartøj.

Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (11)
Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (12)
Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (13)
Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (14)
Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (15)
Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (16)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Fastelavnsboller kostede konge livet - nu spinder nordjysk bager guld på traditionen (2024)

References

Top Articles
New PS5 beta rolls out tomorrow with personalized 3D audio profiles and new Remote Play settings
Pre-order EA SPORTS FC™ 25 - Electronic Arts
The Advantages of Secure Single Sign-on on the BenQ Board
Proto Ultima Exoplating
Can Banks Take Your Money To Pay Off Debts? StepChange
The Phenomenon of the Breckie Hill Shower Video Understanding Its Impact and Implications - Business Scoop
Td Share The Green Referral Credit
Main Moon Ashland Ohio Menu
Cherry Downloadcenter
Ups Cc Center
Chesapeake Wv Topix
What is international trade and explain its types?
Pebble Keys 2 K380s Bluetooth Keyboard | Logitech
Craigslist Farm And Garden Yakima Wa
Faotp Meaning In Text
Tabdil Tarikh
Post-Tribune Obits
Best Charter Schools Tampa
Wac 182
Ar Kendrithyst
Warren P. on SoundBetter
Managing Your Activision Account
Sophia Garapetian Twitter
Publix Store 1304
Prey For The Devil Showtimes Near Amc Ford City 14
Frontier Internet Outage Davenport Fl
360 Training Food Handlers Final Exam Answers 2022
Meritain Prior Authorization List
Maine Marine Forecast Gyx
Bluestacks How To Change Master Instance
Littleton U Pull Inventory
Uhauldealer.com Login Page
Mcdonald's Near Me Dine In
SimpliSafe Home Security Review: Still a Top DIY Choice
Fototour verlassener Fliegerhorst Schönwald [Lost Place Brandenburg]
Persona 5 R Fusion Calculator
Vernon Autoplex
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Sa 0 Spn 2659 Fmi 18
Rachel Pizzolato Age, Height, Wiki, Net Worth, Measurement
Curaleaf Announces Majority Stake and Forms Strategic Partnership with Germany's Four 20 Pharma, a Fully EU-GMP & GDP Licensed Producer and Distributor of Medical Cannabis
Natick Mall Directory Map
Uc Davis Tech Management Minor
30 Day Long Range Weather for 82801 (Sheridan), Wyoming. Weather Outlook for 30 Days From Today.
Vegan Eggplant Parmesan
Beaufort Mugfaces Last 72 Hours
Saratoga Otb Results
Extraordinary Life: He Was A Feminist, Concerned With Power And Privilege
Kieaira.boo
Craigslist.com Hawaii
4215 Tapper Rd Norton Oh 44203
Unit 8 Homework 3 Trigonometry
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5840

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.